Gå til indhold

Om Nato

NATO (North Atlantic Treaty Organisation) blev grundlagt i 1949 med det formål at opretholde og beskytte frihed, stabilitet og sikkerhed for sine medlemmer gennem politiske og militære midler.

En politisk og militær alliance

Politisk ønsker NATO med afsæt i demokratiske værdier at tilskynde til rådgivning, dialog og samarbejde om forsvars- og sikkerhedsspørgsmål blandt nationer, internationale organisationer og andre samarbejdspartnere for at opbygge gensidig tillid og transparens og dermed mindske geopolitisk uforudsigelighed og risikoen for alle typer konflikt.

Militært ønsker NATO at løse konflikter fredeligt. NATO vil som politisk organisation altid stræbe efter at løse konflikter diplomatisk, men hvis det viser sig utilstrækkeligt og/eller hvis en aktør direkte angriber en eller flere NATO-allierede, vil NATO besvare med den nødvendige militære kapacitet for at genoprette fred, stabiltiet og sikkerhed for sine medlemmer. 

Find mere information om NATO her.

NATO's logo

""

NATO's logo består af en kompasrose, omkranset af en cirkel. Kompasrosen er et symbol på medlemmernes fælles vej mod fred. Cirklen er et symbol på enhed og samarbejde.